voeding & suppletie bewegen & trainen ontspannen & omgeving

Bewust omgaan met bewegen & trainen

Ieder mens is uniek, in vele opzichten, zo ook wanneer het aankomt op het adviseren van bewegen en trainen. Er bestaat nu eenmaal geen handleiding die voor iedereen geldt. In dit model geven we een basisadvies voor je resetperiode waarmee je, naar onze mening, zeker de eerste stappen richting verbetering kan gaan maken.

Heb je hardnekkige klachten, voel je je onzeker over wat te doen, of heb je het idee dat je om een andere reden extra ondersteuning nodig hebt, dan adviseren wij een coaching/advies traject door een deskundig therapeut.

Evonuovo werkt samen met verschillende therapeuten welke werken volgens ons plan van aanpak. Wij helpen je graag verder bij het vinden van een therapeut om wat meer begeleiding te krijgen. Stuur ons gerust een email voor meer informatie.

Even een stapje terug
Het is wellicht handig om tijdelijk even te trainen op een iets lagere intensiteit dan gebruikelijk. Liep je hard, overweeg dan een tijdje stevig doorwandelen in plaats van hardlopen. Meer is zeker niet altijd beter.

Lees meer

Te zwaar trainen
Train naar belastbaarheid en herstelvermogen, dus blijf goed voelen hoe je fysiek reageert.

Te lang trainen
Beperk de duur van je trainingen tot maximaal 45 minuten per keer.

Lees meer

Buiten trainen
Ga naar buiten, frisse lucht. Proef en ervaar de natuur. Kies ervoor om een tijdje enkel in de buitenlucht te trainen. Buiten zijn geeft je zoveel meer mogelijkheden om jezelf echt even los te koppelen van al je dagelijkse beslommeringen.

Lees meer

Trainen zonder doel
Je persoonlijke achtergrond wat betreft sport beoefening bepaalt hoe trainen bij kan dragen aan herstel. Het belangrijkste is, dat trainen en bewegen gedurende deze periode vooral gezien moet worden als een middel en niet als een doel op zich.

Lees meer

Lees ook over