Hoe is evonuovo ontstaan?

Bij Evonuovo, waar alles draait om het optimaliseren van je hormoonbalans. is het gevolg van een bijzonder samenwerking die in de loop van 2018 is ontstaan. Daarbij gaat het niet om één persoon, maar zijn er verschillende mensen bij betrokken. Net als in de sportwereld kan een topatleet alleen optimaal presteren dankzij de begeleiding eromheen. Evonuovo is het teamresultaat van het samenbrengen van kennis en kunde van verschillende betrokken individuen.

Na onze eerste uitwisseling van ideeën zijn we direct begonnen met het ontwikkelen van een aantal basisproducten. De eerste zeven producten, die naadloos aansluiten bij een groeiende behoefte, zijn specifiek ontwikkeld om de balans van je microben en hormonen te herstellen of te reguleren. In de toekomst breiden we onze kennis uit, met dank aan voedingsexperts die ons helpen om ons uitgebalanceerde assortiment aan te vullen.

Bart Veldkamp
Olympisch schaatskampioen Bart Veldkamp is altijd al geïnteresseerd geweest in optimaal functioneren. “In topsport is het heel normaal om beter te willen zijn dan anderen, maar ook om jezelf te verbeteren. Hoe kan ik beter presteren, beter functioneren en betere voorwaarden creëren om dat te bereiken? Met mijn ondernemende karakter wilde ik daar wat mee doen en iets op de markt brengen om daaraan bij te dragen. Dat is een hoogwaardige fytolijn geworden, waarbij kruiden en adaptogenen de belangrijkste ingrediënten zijn; in combinatie met actief aan de slag gaan met jezelf om als mens beter, plezieriger en gezonder te functioneren. Maar mijn grote interesse in gezondheid en adaptogenen maakt mij nog geen specialist die de samenstelling van een fytolijn en de afzonderlijke fytotherapeutische producten kan bepalen. Daar had ik meer kennis voor nodig.”

 

Regien Theuns
Regien Theuns is een van de drijvende krachten achter de realisatie van Evonuovo en een van de specialisten waar we mee samenwerken. Ze is erkend natuurgeneeskundig therapeut, heeft een eigen praktijk en ondersteunt al meerdere jaren de opleiding tot hormoon(balans)therapeut ‘de Evocircadian Code’ van Leo van der Zijde. “Tijdens consulten en begeleidingstrajecten lijken de meeste cliënten – in meer of mindere mate – wel op de hoogte te zijn van de invloed van voeding en leefstijl op je gezondheid en welzijn. Dat ook hormonen en microben hierin een ontzettend grote rol spelen, ongeacht leeftijd en geslacht, blijkt meestal nog onbekend terrein. Bovendien blijkt dat nou juist bij fysieke, mentale of emotionele ‘lifechanging events’, in bepaalde levensfases en bij chronisch aanhoudende situaties de daaruit voortkomende klachten toch min of meer voor lief worden genomen. En dat is eigenlijk ontzettend jammer. Vooral omdat er op een natuurlijke manier iets aan gedaan kan worden.”

Adviseur Leo van der Zijde
Leo van de Zijde heeft concreet bijgedragen aan het bepalen van de samenstelling van de huidige producten. Hij is de grondlegger van de Evocircadian Code en heeft tientallen jaren ervaring op het gebied van cliëntbegeleiding en ontwikkeling van suppletie. Hij is ook nog eens een gerenommeerd deskundige op het gebied van hormonen, microben en evolutionaire en circadiaanse invloeden. Deze vier pijlers hebben, samen met voeding en leefstijl, een geweldig grote invloed op ons welbevinden en op onze gezondheid.

Leo van der Zijde schreef zes boeken en vele artikelen en vakinhoudelijke Letters. Hij volgt hij de ontwikkelingen van de wetenschappelijke literatuur en populaire informatie op de voet. Elk jaar brengt hij gedurende de zomermaanden meerdere weken door in de catacomben van de bibliotheken van de universiteiten van Oxford en Cambridge om zijn kennis te vergroten.

Evonuovo producten

Evonuovo producten

Evonuovo gebruikt uitsluitend hoogwaardige grondstoffen. Alle producten worden in beginsel samengesteld uit adaptogenen, kruiden, groenten en fruit. Wij geloven namelijk in de krachten die de natuur ons aanreikt. Elk product is uniek en zorgvuldig samengesteld om tot het beste resultaat te komen. In de producten van Evonuovo zit geen tot een minimaal noodzakelijke hoeveelheid vulstof. Als we die moeten gebruiken, bestaat de vulstof uit rijstmeel. Met dit minimale ingrediënt hebben we betere ervaringen in het voorkomen van het soms ongemakkelijke gevoel in de maag bij nuchtere inname van de producten. Daarnaast zijn de producten geproduceerd in een vegetarische capsule of in de vorm van een poeder, om de hoogste zuiverheid te bereiken en te behouden. De Evonuovo-producten worden in Nederland geproduceerd.

 

Microben en hormonen
Wij kiezen voor een richting waarin een belangrijke rol is weggelegd voor microben en hormonen met betrekking tot onze fitheid. Die twee elementen spelen een cruciale rol bij het aansturen van belangrijke lichaamsprocessen en bij het behoud van je gezondheid. De producten van Evonuovo zijn gericht op het optimaliseren van de microbenbalans, daarin het ideale evenwicht te vinden en een juiste aanmaak van de belangrijkste hormonen te reguleren. Alle producten van Evonuovo zijn hypoallergeen en GMO-vrij (dus niet genetisch gemanipuleerd). Ze zijn gegarandeerd vrij van suiker, gist, lactose, gluten, onnatuurlijke conserveermiddelen, synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen en dierlijke bestanddelen. Onze producten zijn dus ook uitermate geschikt voor vegetariërs en veganisten.