Paleo eten, genoeg variaties

Paleo dieet! Altijd al eens mee willen beginnen maar teveel gedoe om het uit te vinden wat nu precies wel en niet mag? Evonuovo en Keukenprinses en Happy Food – Paleo – Keto deskundige Mariëlle van Mooren slaan de handen ineen om jou te helpen een frisse start in het nieuwe jaar te maken. Mariëlle heeft speciaal voor ons een 8 daagse startup met extra tips samengesteld. Je ontvangt deze als bonus in januari in je mailbox bij je Evonuovo reset pakket zodat je in 2020 meteen kunt starten met je Paleo lifestyle.

Gratis Consult!

Tevens maak je kans op een gratis consult! Hoe? Wanneer je een pakket aangeschaft heb kan je meeteen aan de slag, en maak je door middel van loting ook nog eens kans op een gratis voedingsconsult. Een éénmalig consult waar jij al je vragen kan stellen! Het Paleo feest kan beginnen.

Voorbeelden van een aantal maaltijden.

Welke totaal uitgewerkt aangeleverd zullen worden. Makkelijk om zo te leren wat Paleo precies inhoudt en enthousiast van start te gaan.

Ontbijt

Eitje anders

Amandelbrood

Eitje anders

Bulletproof koffie

Green, mean Smoothie

Lunch

Tonijn wrap

Kokkommer sandwich

Carpaccio Salade

Luxe kipsalade

Broccoli met spek

Lunch

Gehaktballetjes met groente

Kip wokschotel

Zalm en noodles

Keto Burger

Nassi

Welke Evonuovo supplementen ondersteunen je nieuwe start?

Naast de goed start met het Paleo dieet geloven wij van Evonuovo in verdere ondersteuning van deze start. Met dit pakket richten we ons op het resetten en of ondersteunen van met name je Microbioom. Omdat dit een belangrijk onderdeel is van jouw fysieke en mentale welzijn(1). Je microbioom moet goed functioneren wil je maximale uit je Paleo manier van eten gaan halen. Bij de meeste van ons functioneert deze niet optimaal. De natuurlijke producten van Evonuovo sluiten perfect aan bij jouw nieuwe start met het eten van zuiver voeding.

Ons micrbioom heeft ook invloed op ons brein(1)

Even wat uitleg over ons microbioom. Het bestaat uit alle micro-organismen in en op ons lichaam, gemiddeld in totaal zo’n een tot anderhalve kilo. Een onevenwichtige samenstelling in onze darmen kan bijdragen aan een hyperpermeabele darmwand en dus zorgen voor een sterk verhoogde doorlaatbaarheid (het “leaky gut” syndroom). Deze verhoogde doorlaatbaarheid wordt in verband gebracht met een groot aantal ziektebeelden, waaronder voedselovergevoeligheden, allergieën, laaggradige ontstekingen en overbelasting van de lever. Via onze voeding zouden we dagelijks ons microbioom in de spijsvertering op een gezonde wijze moeten aanvullen, zeker na bijvoorbeeld ziekte of na een anti-bioticakuur, die het grootste deel van het microbioom on onze darmen zal doden. Onze huidige Westerse voeding, met vaak veel snelle koolhydraten, suikers en fabrieksmatig geproduceerd voedsel doet eigenlijk het tegendeel. Zelfs als je gezond probeert te eten, zijn er in de Westerse leefstijl maar weinig gefermenteerde producten te vinden waarin zich veel positieve micro-organismen bevinden.

Earthflow is een breedspectrum probiotica, waaraan acht belangrijke micro-organismen uit vier groepen zijn toegevoegd. De verdere toevoegingen zijn specifiek bedoeld om de micro-organismen te voeden en het juiste klimaat en PH te scheppen om de darm te kunnen bereiken. Eén maatschep bevat ruim 2 miljard eenheden.

Clearwave noemen wij onze “grote schoonmaker” vanwege de reinigende en onstekkingremmende eigenschappen van de ingrediënten. Clearwave bevat Cprylzuur, grapefruitzaad en orgenano extract. Met deze mix van ingrediënten richten we op het ” schoonmaken” van het lichaam. Caprylzuur richt zich op candida-infecties (systemisch en lokaal) en andere gist- en schimmelinfecties en de uiteenlopende symptomatiek die daarmee samenhangt, zoals chronische vermoeidheid, algehele malaise, spijsverteringsstoornissen, immuun zwakte, allergieën, overgevoeligheden voor chemicaliën.

Flavonoïden (in Clearwave hoofdzakelijk uit het grapfruitzaadextract) zijn stoffen die voorkomen in groenten en fruit met name die met sterke kleuren. Ze spelen een belangrijke rol in de bescherming van het organisme tegen o.a. ultraviolet, oxidatie en hitte. De flavonoïden in Clearwave hebben een krachtige en directe anti oxidatieve en antihistamine werking.

Wilde oregano-olie lijkt in dit opzicht een alleskunner. Eén van de belangrijke stofjes is orgeano is carvarol. Carvacrol in Clearwave heeft antibacteriële en anti mycotische eigenschappen en een darmsanerend effect. Veterinair onderzoek ten behoeve van de veeteelt en pluimveehouderij ziet mogelijkheden om het antibioticagebruik terug te dringen middels het gebruik van wilde oregano-olie in voeders. De humane voedingsindustrie is meer geïnteresseerd in wilde oregano-olie als natuurlijk conserveermiddel. De oude Egyptenaren gebruikten oregano al om voeding te conserveren en wonden te reinigen. De oude Grieken pasten het ook toe bij hoofdpijn, zweren, longziekten, astma en spasmen. In het huidige Griekenland wordt thee van oregano als volksmedicijn gebruikt bij verkoudheden, keelpijn, griep, maagzweren en andere maag-darmklachten.

Lightdrops is het derde product, onze natuurlijke multivitamine met meer dan 35 verschillende soorten kruiden, greens, groenten en fruit. Tevens levert ons multi extra vit D en door middel van Kelp (zeewier) gelijk de broodnodige jodium. Dit om dagelijks een mooie hoeveelheid natuurlijke vitamines binnen te krijgen.